Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
Lisa lemmikuks Lisa menüüsse

Rummi-rosina kohupiimakook

« Tagasi

0 0 0


  • 8 portsjonit
  • 90 min

Autor:

Tegid seda toitu?


0
kommentaari

Neile, kes armastavad kakaod rummiga või rummi-rosina jäätist, meeldib kindlasti ka see kook.


Koostisained

40 ml Rumm (tume)
3 dl Jahu (nisu)
180 g Suhkur
125 g Või
2 spl Vesi (külm)
50 g Kakao
400 g Kohupiim (vanilli)
3 tk Muna
100 g Hapukoor (20%)
2 dl Rosinad

Valmistamine

1. Tükelda 125 g võid.
2. Sega omavahel 3 dl jahu, 4 spl kakaod ja 4 spl suhkrut. Lisa võitükkidele ja näpi need jahuga sõmeraks. (võib ka noaga hakkida või köögikombainis sõmera liiva taoliseks puruks segada)
3. Lisa 2 spl külma vett ja sõtku kiirelt ühtlaseks massiks.
4. Suru taigen lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta vähemalt pooleks tunniks külmkappi.
5. Küpseta 200-kraadises ahjus u 15 minutit.
Kate:
6. Mikserda keskmisel kiirusel kohupiim (kasutasin 2 pk vanillikohupiima), ülejäänud suhkur, kakao ja 2 spl jahu kuni segu muutub kreemjaks.
7. Jätka mikserdamist ja lisa ükshaaval munad.
8. Lisa hapukoor, rumm ja rosinad, mikserda madalal kiirusel. Vala segu küpsenud koogipõhjale.
9. Aseta ahju põhja kauss veega - küpsemise ajal peab olema piisavalt niiskust, et kohupiimakate ei lõheneks. Küpseta 230 kraadises ahjus 10 minutit, seejärel reguleeri ahi 120 kraadile ja küpseta veel 60 min. Küpsetamise alguses võib vormi ka fooliumiga katta.
Kui võtad koogi ahjust välja siis libista noaga koogi servad vormi küljest lahti. Lase jahtuda ja eemalda vormi lahtikäiv osa. Aseta kook külmkappi. Serveeri külmalt.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi