Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
« Tagasi

0 0 0


  • 50 portsjonit
  • 45 min

Allikas: Menüü.ee
Autor:

Tegid seda toitu?


0
kommentaari

Katseta erinevate ürtide maitsekombinatsioone


Koostisained

650 g Jahu (nisu)
500 ml Piim (2,5%)
100 g Sulatatud juust
100 ml Toiduõli
25 g Pärm
2 spl Pesto (päikesekuivatatud tomatiga)
1 tk Muna
1 spl Suhkur
1 tl Sool
Tüümian (kuivatatud)
Basiilik (kuivatatud)
Pune e. oregano (kuivatatud)

Valmistamine

Taigna valmistamine:
1. Sega pärm suhkruga, kuni pärm muutub vedelaks.
2. Soojenda piim käesoojaks ja sega suures kausis pärm piima sisse.
3. Lisa piimapärmisegusse 1 tl soola.
4. Sõelu 3/4 jahukogusest piima-pärmisegusse ja sega ühtlaseks massiks.
5. Kata kauss käterätiga ning jäta sooja kohta umbes 1 tunniks kerkima.
6. Kui taigen on kerkinud, lisa taignale toiduõli ja ülejäänud õli ning sõtku ja sega korralikult läbi.
7. Jäta taigen veel kuni 30 minutiks kerkima.

Kuklite valmistamine:
1. Rulli tainas jahusele lauale lahti, soovi korral võid kukleid valmistada ka kahes osas, rullides alguses lahti vaid pool taignakogusest.
2. Määri taignale sulatatud juustu kiht ja sellele määri kergelt pestot.
3. Raputa ürdid taignale. Kasutada just selliseid ürte, mida kapist leiad. Improviseeri ja katseta, millised matsed omavahel paremini sobivad.
4. Rulli tainas piklikuks toruks ja lõika 2-3 cm viiludeks ja suru taignarullide alumine ots jahuse käega kokku, et juust küpsedes välja ei voolaks.
4. Aseta kuklid plaadile ja määri pintsliga peale lahtiklopitud munasegu.
5. Küpseta 200 C juures ca 30-40 minutit, kuni kuklid on pleat pruunikad.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi