Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
« Tagasi

5 2 0


  • 3 h + 30 min

Autor:

Tegid seda toitu?


0
kommentaari

Maitselt natuke ciabattat meenutav sai. Vahelduseks võib õlut lisada hoopis saiataignasse.


Koostisained

550 g Jahu (nisu)
6 g Pärm (kuiv)
120 ml Vesi
330 ml Õlu (hele)
1.5 tl Sool
Manna

Valmistamine

1. Sega suures kausis omavahel pärm, 1 dl jahu ja soe vesi (umbes 38 kraadi). Kata rätikuga ja lase soojas kohas seista 30 minutit.
2 . Lisa väike purk õlut, sool ja ülejäänud jahu. Sega, kuni moodustub taigen, mis hakkab kausi külgedelt lahti tulema. Vajadusel lisa jahu. Taigen peaks jääma tihke, kuid siiski natuke kleepuv. Kata rätikuga ja lase soojas seista umbes 2 tundi.
3. Tõsta taigen spaatli abil ohtralt jahuga ülepuistatud lauale. Raputa jahu ka taignale ja vormi sobiva kujuga pätsiks.
4. Kui soovid teha vormisaia, siis tõsta taigen hästi võitatud vormi. (sellest kogusest saab kaks vormipätsi). Võid peale puistata näiteks mooniseemneid. Kui otsustad tavalise pätsi kasuks, siis puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile mannat ja tõsta päts plaadile. Puista pealt kergelt jahuga üle ja kata uuesti rätikuga. Lase seista 30-40 minutit.
5. Aseta ahju põhja anum veega, et küpsemise ajal oleks piisavalt niiskust.
6. Küpseta 220 kraadises kuumuses 35 minutit, kuni sai on kuldpruun.
7. Kata rätiga ja lase jahtuda.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi