Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
« Tagasi

5 2 1


  • 6 portsjonit
  • 20+15 min

Allikas: Menüü.ee
Autor:

Tegid seda toitu?


1
kommentaari

Kiiresti valmiv lihtne roog


Koostisained

250 g Riis (pikateraline)
200 g Purustatud tomat (konserv)
2 tk Kanaliha (rinnafilee)
2 tk Porgand
2 tk Küüslauk (küüs)
1 tk Sibul
Või
Rapsiõli
Pune e. oregano (kuivatatud)
Pipar (must)
Suhkur
Sool

Valmistamine

1. Haki sibul ning prae paksupõhjalises potis, või ning õli segus klaasjaks.
2. Lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud porgand.
3. Lisa hakitud küüslauk ning prae veel umbes 2-3 minutit.
4. Kalla segu juurde purustatud tomatid.
5. Maitsesta saadud segu suhkru, soola, pune ning purustatud pipraga.
6. Lase segul väiksel kuumusel, teda aegajalt segades, umbes 20 minutit podiseda.
7. Vahepeal lõigu kanafileed väikesteks tükkideks, prae nad läbi kergelt läbi ning maitsesta soola ja pipraga.
8. Pese riisi nii mitu korda külma veega, et riisi loputusvesi kaotaks piimja välimuse.
9. Aseta riis soolaga maitsestatud vette keema. Vee hulk võiks ulatuda umbes 1 cm üle riisi pinna.
10. Kui vesi keema hakkab sega riis korra läbi ning keeda teda seejärel vaiksel kuumusel kuni vesi on ära aurustunud.
11. Sega omavahel riis, tomatisegu ning kanatükid.
12. Vajadusel lisa vett, maitsesta rooga veelkord soolaga ning lase mõned minutid veel podiseda.

Vee asemel võid lõpus kasutada ka köögiviljapuljongit.

  

Kommentaar


« Tagasi