Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
Lisa lemmikuks Lisa menüüsse

Indiapärased kartulikoogid

« Tagasi

3 3 1


  • 20 portsjonit
  • 40 min

Allikas: Ingrem Raidjõe (TEKO)
Autor:

Tegid seda toitu?


1
kommentaari

Eksootilise maitsega kartulikoogid sobivad nii lisandina kui iseseisva taimetoiduna


Koostisained

500 g Kartul
Piparmünt (värske)
150 g Hernes (külmutatud)
1 tk Tšilli (kaun)
1 tk Sibul (punane)
10 g Ingver (värske)
1 tl Vürtsköömen (jahvatatud)
1 tl Koriander (jahvatatud)
0.5 tl Garam masala
1 tl Kurkum
Sool
Või
Toiduõli
100 ml Jogurt (maitsestamata)
Koriander (värske)
Vorstiabi - Aitame Teid kodumaiste käsitöö vorsti ja singiga – seega eriti headega.

Valmistamine

1. Keeda kartulid pehmeks ja auruta.
2. Pane külmutatud herned umbes 4-5 minutiks keevasse vette ja kurna seejärel.
3. Pane keedetud kartulid suurde kaussi, tambi kergelt pudrunuiaga.
4. Sega herned kartulipüreesse ja tambi kogu segu veel, et ka herned puruks läheksid. Püree peaks jääma kergelt tükiline ja herned ei pea olema liiga püreestatud.
4. Haki tshillikaun ja sibul peeneks, prae pannil paar minutit koos riivitud ingveri ja maitseianetega (indiapärane Garam Masala maitseainesegu, kurkum, koriander, vürtsköömen).
6. Lisa see kõik püreele, sega korralikult läbi ja maitsesta poole sidruni mahla ning soolaga.
7. Vormi püreemassist paraja suurusega kotletid ja prae pannil või ja õli segus mlemalt poolelt kuldseks.
8. Valmista kiire jogurti-sidrunikaste, milleks sega poole sidruni mahl maitsestamata jogurtiga ja maitsesta näpuotsatäie soola, suhkru ja peotäie peenkshakitud piparmündiga.

India roogi serveeri värske hakitud koriandriga.

Kogusest saab umbes 20 kotletti, sõltuvalt suurusest.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi